Bryndza plnotučná májová

Bryndza plnotučná májová

Bryndza plnotučná zmesná.

Typická tradičná slovenská špecialita. Je vyrobená tradičným spôsobom, mletím ovčieho syra, tepelne ošetreného pasterizáciou min. 50% zastúpení a kravského hrudkového syra, vyrobeného z tepelne ošetreného kravského mlieka pasterizáciou. Obsahuje jedinečnú prírodnú mikroflóru. Má jemne zrnitú štruktúru, roztierateľnú konzistenciu a šťavnatú chuť po ovčom syre a príjemnú lahodnú vôňu. Je to sezónny produkt viažuci sa k jarným mesiacom. V tomto jarnom období je tráva pre ovečky a dobytok najšťavnatejšia, čo sa prejaví aj na výnimočne chuti a vôni mlieka. Májová bryndza je delikatesa mimoriadnej kvality a úžasnej chuti.

Je vhodná na prípravu jedál studenej a teplej kuchyne, do zeleninových, cestovinových a zemiakových jedál, ale aj ako delikatesa na chuťovky podávané k pivu a vínu.

ZLOŽENIE

ovčí hrudkový syr - min. 50% hmot. zo sušiny výrobku, kravský hrudkový syr, pitná voda, jedlá soľ. Sušina min. 44%, tuk v sušine min. 48%, soľ max. 2,5%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1154 kJ/ 278 kcal
Tuky23,5 g
z toho nasýtené mastné kyseliny16,4 g
Sacharidy0,5 g
z toho cukry 0,5 g
Bielkoviny16,3 g
Soľ2,3 g

HMOTNOSŤ

250 g

TRVANLIVOSŤ

15 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C