Vršatec

Vršatec

Porciovaný, extra tvrdý, zrejúci, polotučný, prírodný syr parmezánového typu, vyrobený so surovým mliekom. 

Má výraznú prenikavú vôňu, hutnú a šťavnatú chuť so slaným nádychom, ktorá doznieva v ústach veľmi dlho. Má slamovožltú farbu a krehkú zrnitú a štiepateľnú štruktúru,ktorá zrením tvrdne. Štruktúra syra je bohatá na kryštály kazeínu. Dlhodobým zrením sa stáva ľahko stráviteľným.

Je vhodný na prípravu jedál studenej i teplej kuchyne. Parmezánový syr je vynikajúcou a nenapodobiteľnou  ingredienciou do rizota, do omeliet, nákypov, cestovín, plniek, rolád, ako prísada do polievok, omáčok, do zemiakových, zeleninových, mäsových a cestovinových jedál. Je to delikatesa, vhodná aj ako dezert a samostatná pochutina k pivu a vínu. Výborne chutí s cherry paradajkami, zeleninou, listovým šalátom, s rukolou, s hroznom, orechmi, s citrusovým ovocím, so zelenými a čiernymi olivami.

ZLOŽENIE

mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliekarenská kultúra, konzervačná látka: lyzozým. Sušina min. 64%, tuk v sušine min. 32%, soľ max. 2,5%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1655 kJ/ 398 kcal
Tuky28,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny18,1 g
Sacharidy<0,5 g
z toho cukry <0,5 g
Bielkoviny35,8 g
Soľ1,6 g

HMOTNOSŤ

220g

TRVANLIVOSŤ

120 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

Lyzozým

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C