Slovenský biely syr s korením

Slovenský biely syr s korením

Polomäkký, zrejúci, plnotučný syr, vyrobený zo zmesi ovčieho a kravského mlieka v 50% zastúpení.

Tento syr je slaný, pevný, mierne drobivý s niekoľkými prasklinami v hmote. Je čisto biely s čerstvou mliečnou kyslosťou, posypaný chutným bylinkovým korením. Slovenský biely syr je variantom jedného z najznámejších gréckych syrov Feta. Je vhodný na prípravu jedál studenej i teplej kuchyne. Môže sa používať ako jedna z ingrediencií do omeliet, cestovín, plniek, ako prísada do polievok, do zemiakových a cestovinových jedál. Je skutočnou lahôdkou do zeleninových šalátov.

Je to delikatesa,vhodná aj ako dezert a samostatná pochutina k pivu a vínu. Výborne chutí s cherry paradajkami, zeleninou, listovým šalátom, s rukolou, s hroznom, orechmi, s citrusovým ovocím, so zelenými a čiernymi olivami.

ZLOŽENIE

syr (ovčie mlieko, kravské mlieko, jedlá soľ, kozie mlieko (max. 2%), syridlo, mliekarenská kultúra) slnečnicový olej, zmes korenín (max. 2%), sušina min. 47%, tuk v sušine min. 45%, soľ max 5,5%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1507 kJ/ 364 kcal
Tuky31,9 g
z toho nasýtené mastné kyseliny20,7 g
Sacharidy1,5 g
z toho cukry <0,5 g
Bielkoviny17,8 g
Soľ3,5 g

HMOTNOSŤ

1700 g

TRVANLIVOSŤ

90 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C