Tento syr je slaný, pevný, mierne drobivý s niekoľkými prasklinami v hmote. Je čisto biely s čerstvou mliečnou kyslosťou, posypaný chutným bylinkovým korením. Gazdovský biely syr je variantom jedného z najznámejších gréckych syrov Feta.
Je vhodný na prípravu jedál studenej i teplej kuchyne. Je vynikajúcou ingredienciou do omeliet, cestovín, plniek, ako prísada do polievok, do zemiakových a cestovinových jedál. Je skutočnou lahôdkou do zeleninových šalátov. Je to delikatesa, vhodná aj ako dezert a samostatná pochutina k pivu a vínu. Výborne chutí s cherry paradajkami, zeleninou, listovým šalátom, s rukolou, s hroznom, orechmi, s citrusovým ovocím, so zelenými a čiernymi olivami.
ZLOŽENIE
syr (mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliekarenská kultúra) slnečnicový olej, zmes korenín (max. 2%), sušina min. 47%, tuk v sušine min. 45%, soľ max. 5,5%
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g
Energia
1365 kJ/ 329 kcal
Tuky
28,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny
18,7 g
Sacharidy
1,1 g
z toho cukry
<0,5 g
Bielkoviny
18,1 g
Soľ
4,5 g
HMOTNOSŤ
135 g
TRVANLIVOSŤ
90 dní
ALERGÉNY
Mlieko (vrátane laktózy)
SKLADOVANIE
Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C
Dovolíte nám používať cookies?
Cookies sú údaje, ktoré prehliadač ukladá pri prezeraní stránok. Bez nevyhnutných cookies by stránka nefungovala. Analytické pomáhajú zlepšovať obsah nášho webu. Vďaka personalizovaným cookies prispôsobujeme stránku priamo pre vás. Marketingové používame na účely marketingu a cielenie reklám. Váš súhlas je pre nás dôležitý, aby sme vám vedeli ponúknuť čo najlepší obsah.