Gazdovský biely syr

Gazdovský biely syr

Polomäkký, zrejúci, plnotučný syr, vyrobený z poctivého kravského mlieka Bielych Karpát.

Tento syr je slaný, pevný, mierne drobivý s niekoľkými prasklinami v hmote. Je čisto biely s čerstvou mliečnou kyslosťou. Gazdovský biely syr je variantom jedného z najznámejších gréckych syrov Feta.

Je vhodný na prípravu jedál studenej i teplej kuchyne. Je vynikajúcou ingredienciou do omeliet, cestovín, plniek, ako prísada do polievok, do zemiakových, a cestovinových jedál. Je skutočnou lahôdkou do zeleninových šalátov. Je to delikatesa, vhodná aj ako dezert a samostatná pochutina k pivu a vínu. Výborne chutí s cherry paradajkami, zeleninou, listovým šalátom, s rukolou, s hroznom, orechmi, s citrusovým ovocím, so zelenými a čiernymi olivami.

ZLOŽENIE

pasterizované mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliekarenská kultúra, sušina min. 47%, tuk v sušine min. 45%, soľ max. 5,5%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1365 kJ/ 329 kcal
Tuky28,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny18,7 g
Sacharidy1,1 g
z toho cukry <0,5 g
Bielkoviny18,1 g
Soľ4,5 g

HMOTNOSŤ

135 g

TRVANLIVOSŤ

90 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C