agrofarma syry

Tekvicová polievka s bryndzou Agrofarma

Táto tekvicová polievka s bryndzou Agrofarma je jednoduchým a chutným spôsobom, ako si vychutnať bohatú chuť tekvice a tradičnú slovenskú bryndzu. Agrofarma bryndza pridáva špecifickú chuť a úžasnú krémovosť tejto polievke. Je ideálna pre chladné jesenné dni a určite vás zahreje.

Bryndza je tradičným slovenským výrobkom, ktorý má unikátnu chuť a textúru. Agrofarma je jedným z popredných výrobcov bryndze na Slovensku a je známa svojou kvalitou a tradíciou vo výrobe. Bryndza Agrofarma je vyrobená z kvalitného kravského a ovčieho syra, ktorý jej dodáva výraznú a lahodnú chuť.

Suroviny

1 stredná tekvica (asi 1 kg), nakrájaná na kocky

1 ks väčšia mrkva

2 ks zemiaky, očistené a nakrájané

1 ks cibuľa

2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané

korenie čierne mleté

soľ

podľa chuti škorica mletá

1 KL cukor

1 PL maslo Agrofarma

1 PL olej

Na vrch:100 g bryndza Agrofarma

Postup:

  1. V hrnci rozohrejte olivový olej a maslo na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju dozlatista.
  2. Pridajte nakrájaný cesnak a pokračujte v smažení, dokým nezačne voňať.
  3. Do hrnca s cibuľou a cesnakom pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu a tekvicu. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Môžete poprášiť škoricou. Zalejte všetko vodou alebo zeleninovým vývarom.
  4. Nechajte zmes prevrieť, potom znížte teplotu a nechajte variť, kým zemiaky a tekvica nezmäknú, asi 20-25 minút.
  5. Keď je zelenina mäkká, polievku ocukríme a rozmixujeme do krémova tyčovým mixérom.
  6. Podávajte teplú tekvicovú polievku s rozmrvenou bryndzou Agrofarma.

Dobrú chuť!

Táto tekvicová polievka s bryndzou Agrofarma je skvelým spôsobom, ako si vychutnať tradičnú slovenskú chuť bryndze v kombinácii s lahodnou tekvicou. Jej bohatá a krémová chuť vám určite zahreje telo a dušu.

Plnená cuketa s ricottou Agrofarma

Syrové produkty Agrofarma použité v recepte: