agrofarma syry

Rajčinová polievka z čerstvých paradajok a syrom Vršatec

Dnešný recept vám prinesie úžasnú rajčinovú polievku z čerstvých paradajok, oživenú lahodným syrom Vršatec. Táto jednoduchá a pritom nesmierne lahodná polievka vás prenesie do sveta zážitkov, kde sa stretávajú čerstvé chute záhrady a výrazné tóny syra. Pripojte sa k nám na ceste k vytvoreniu tejto výnimočnej lahôdky, ktorá zahreje nielen telo, ale aj dušu.

Ak si zvolíte zrejúci syr Vršatec Agrofarma parmezánového typu, môžete sa tešiť na výnimočný chuťový zážitok. Tento kvalitný syr dodá našej rajčinovej polievke hlbokú chuťovú dimenziu, obohatí ju o krémovosť a plnosť, ktorá sa krásne prelína so sladkosťou čerstvých paradajok. Vytvárajte si svoju vlastnú gastronomickú mágiu so syrom Vršatec Agrofarma a užite si skutočný požitok z každého sústa tejto výnimočnej polievky.

Suroviny

1 kg paradajky

2 stonky zeler stonkový

1 ks mrkva

2-3 ks šalotka

4 strúčiky cesnak

400 ml pretlak paradajkový

500 ml vývar zeleninový

3 ks list bobkový

6 stoniek (čerstvý) tymian

3 PL cukor trstinový

2 PL olej olivový

200 g syr Vršatec Agrofarma

4 plátky toastového chleba

Postup:

  1. Paradajky umyte, odstráňte stopky a nakrájajte na štvrtiny. Cesnak a cibuľu olúpte a nadrobno nakrájajte.
  2. V hrnci rozohrejeme olej a restujeme na ňom najemno nakrájanú šalotku, po chvíli pridáme nadrobno nakrájanýcesnak, najemno nakrájaný stonkový zeler a mrkvu, chvíľu restujeme.
  3. Pridáme nakrájané paradajky, pretlak a vývar, bobkový list, tymian, dochutíme trstinovým cukrom, povaríme asi 15 minút. Z polievky vyberieme bobkový list, stonky tymianu a polievku rozmixujeme ponorným mixérom.
  4. Syr Vršatec Agrofarma nastrúhajte na hrubom strúhadle. Toasty opečte v toasteri alebo v rúre a potom ich nakrájajte na malé kocky.
  5. Polievku rozdeľte do tanierov a posypte strúhaným syrom. Podávať môžete s krutónmi z toastov.

Dobrú chuť!

Rajčinová polievka z čerstvých paradajok a syrom Vršatec Agrofarma

Mliečne produkty Agrofarma použité v recepte: