agrofarma syry

Demikát s bryndzou Agrofarma

Demikát polievka s bryndzou je klenotom slovenskej kuchyne. Táto jedinečná polievka spája jemnú pikantnú chuť bryndze s jemnosťou zemiakov. Je to skvelá voľba pre chladné dni, ktorá vás zahreje a poteší vaše chuťové bunky. Pripravte sa na neodolateľnú kombináciu tradičného receptu a chuťového zážitku.

Bryndza Agrofarma je známa a obľúbená slovenská syrová špecialita. Ide o mäkký, hrudkovitý syr, ktorý je vyrábaný z kvalitného ovčieho a kravského mlieka. Bryndza má výraznú a pikantnú chuť a je hlavnou zložkou mnohých tradičných slovenských jedál, vrátane demikát polievky.

Suroviny

1 ks cibuľa menšia

2 strúčiky cesnaku

500 ml vývar zeleninový

2 ks zemiaky väčšie

250 ml smotana na varenie

100 g bryndza v drievku Agrofarma

1 lyžica maslo Agrofarma

soľ

korenie biele mleté

olej

1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate (na ozdobu)

Postup:

  1. Rozohrejte maslo a olej a osmažte na nízkom ohni cibuľu a cesnak, kým nebudú sklovité, potom zalejte vývarom.
  2. Pridajte očistené nakrájané zemiaky a smotanu na varenie. Varíte dokedy nebudú zemiaky mäkké.
  3. Potom pridajte bryndzu Agrofarma a rozmixujte. Polievku dochutíte soľou, bielym mletým korením.
  4. Polievku podávame dozdobenú petržlenovou vňaťkou.

Dobrú chuť!

Demikát polievka s bryndzou Agrofarma je hotová! Táto tradičná slovenská polievka vám určite zahreje srdce aj žalúdok. Počkajme, kým sa krásne hrudkovitá bryndza pomaly rozpúšťa v horúcej polievke, môžeme si byť istí, že naše chuťové bunky budú v raji. Nezabudnite si ju dopriať s opečeným chlebom.

Demikát s bryndzou Agrofarma

Syrové produkty Agrofarma použité v recepte: