Ingrediencie na cesto1kg uvarených vychladnutých najlepšie žltých zemiakov20 dkg celozrnnej hladkej múky20 dkg hladkej výberovej múky1/2 kávovej lyžičky soli
Ingrediencie na plnkujeden uvarený zemiakbryndza Agrofarma Červený Kameň plnotučná 250g2 lyžice bieleho jogurtu
Ingrediencie na poliatiemaslo Agrofarma Červený Kameň 125gslaninka pokrájaná, orestovanáposekaná pažitka
Postup prípravyUvaríme zemiaky, najlepšie večer aby do rána pekne vychladli, postrúhame na strúžiku na jemno, pridáme múky a soľ.Vypracujete tvárne cesto, rozdelíme ho na dve polovice, vyvaľkáme, nezabúdajme trošku pomúčiť, aby sa cesto neprichytilo o dosku.Medzitým pripravíme plnku z bryndze, uvareného zemiaka s pridaním jogurtu.Rozvaľkané cesto rozrežeme na väčšie štvorce, naplníme plnkou, preložíme a z každej strany postláčame vidličkou.Vyvaríme v mierne osolenej vode. Keď pirohy vyplávajú na povrch, sú uvarené. Vyberieme ich na sitko necháme odkvapkať a polejeme rozpusteným maslom.Hneď podávame ozdobené slaninkou a pažítkou.