agrofarma syry

Bryndzové halušky s parenicou

Suroviny

  • 3 ks zemiaky
  • 400 g múka hladká
  • 250 g bryndza Agrofarma v drievku
  • 350 ml smotana na varenie
  • 1 ks parenica Agrofarma   
  • slaninka 
  • soľ 
  • voda

Postup prípravy

  1. Očistíme si zemiaky a nastrúhame. Postupne pridávame múku a trošku soli. Cesto spracujeme tak aby nebolo príliš riedke ani príliš husté. V prípade potreby rozriedime s vodou.
  2. Halušky varíme, kým nevyplávajú nahor a sú hotové.
  3. Na panvicu si nalejeme smotanu na varenie a dáme zohriať. Postupne pridávame nadrobno nakrájanú parenicu. Varíme až kým sa nerozpustí. Keď sa smotana so syrom spojili pridáme bryndzu a rozmiešame.
  4. Bryndzu vylejeme na halušky, pridáme osmaženú slaninku a podávame.

Za recept ďakujeme Barbare Č.

Dobrú chuť!