Čerstvé maslo je živočíšny tuk, získaný tradičným spôsobom - mútením smotany z kravského mlieka.
Má lahodnú chuť, vôňu a smotanovo žltú farbu. Je to veľmi hodnotná a ľahko stráviteľná potravina. Aróma masla je daná obsahom mastných kyselín. Chuť dopĺňa prítomnosť mliečnych bielkovín. Obsahuje vitamíny rozpustné v tukoch – vitamín A,D, E a K.
Maslo je vhodné predovšetkým na studenú kuchyňu, ale využíva sa aj v teplej kuchyni, na varenie a pečenie, do krémov, omáčok, nákypov a dezertov. Nemalo by sa používať na vyprážanie.
ZLOŽENIE
pasterizovaná smotana, tuk min. 84%, voda max. 16%
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g
Energia
3158 kJ/ 768 kcal
Tuky
85,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny
56,5 g
Sacharidy
<0,5 g
z toho cukry
<0,5 g
Bielkoviny
0,5 g
Soľ
<0,5 g
HMOTNOSŤ
125 g
TRVANLIVOSŤ
30 dní
ALERGÉNY
Mlieko (vrátane laktózy)
SKLADOVANIE
Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C
Dovolíte nám používať cookies?
Cookies sú údaje, ktoré prehliadač ukladá pri prezeraní stránok. Bez nevyhnutných cookies by stránka nefungovala. Analytické pomáhajú zlepšovať obsah nášho webu. Vďaka personalizovaným cookies prispôsobujeme stránku priamo pre vás. Marketingové používame na účely marketingu a cielenie reklám. Váš súhlas je pre nás dôležitý, aby sme vám vedeli ponúknuť čo najlepší obsah.