Typická tradičná slovenská špecialita. Je vyrobená tradičným spôsobom, mletím ovčieho syra, tepelne ošetreného pasterizáciou min. 50% zastúpení a kravského hrudkového syra, vyrobeného z tepelne ošetreného kravského mlieka pasterizáciou. Obsahuje jedinečnú prírodnú mikroflóru. Má jemne zrnitú štruktúru, roztierateľnú konzistenciu a šťavnatú chuť po ovčom syre a príjemnú lahodnú vôňu. Je to sezónny produkt viažuci sa k jarným mesiacom. V tomto jarnom období je tráva pre ovečky a dobytok najšťavnatejšia, čo sa prejaví aj na výnimočne chuti a vôni mlieka. Májová bryndza je delikatesa mimoriadnej kvality a úžasnej chuti.
Je vhodná na prípravu jedál studenej a teplej kuchyne, do zeleninových, cestovinových a zemiakových jedál, ale aj ako delikatesa na chuťovky podávané k pivu a vínu.